Mediation

Mediation kan een alternatieve oplossing zijn voor het oplossen van zowel zakelijke als particulieren geschillen. Het is een oplossing waar beide partijen aan meewerken. Denkt u bij een conflict bijvoorbeeld aan een verstoorde arbeidsrelatie, onenigheid bij bedrijfsopvolging, een geschil met buren of bijvoorbeeld een echtscheiding of een geschil over omgang met de kinderen.

 
Wat is mediation dan precies?

Mediation is een vorm van bemiddeling, waarbij een neutrale bemiddelingsdeskundige (de mediator) de gesprekken tussen de partijen begeleidt, met het doel om gezamenlijk tot een oplossing te komen die voor beide partijen aanvaardbaar is.

Bij conflicten kunnen emoties de boventoon gaan voeren. Naar elkaar luisteren of met elkaar praten wordt dan erg moeilijk of onmogelijk. Onze mediators zijn ervaren in het omgaan met conflicten en emoties. Wij kunnen ervoor zorgen dat de partijen weer naar elkaar luisteren en met elkaar praten. De communicatie wordt hersteld en samen wordt gewerkt aan een duurzame oplossing van het conflict en aan een herstel van de verstandhouding.

Mediation is tijdbesparend en kostenbesparend. Langdurige en vaak kostbare procedures worden voorkomen.

  • Snel, kostenbesparend en een informele procedure.
  • Vrijwillig en vertrouwelijk maar niet vrijblijvend.
  • Actieve rol van partijen en ruimte voor creatieve oplossingen.
  • Gezamenlijke oplossing en behoud van een goede onderlinge relatie.

Meer informatie vindt u op de website van het Nederlands Mediation Instituut.

De kosten van mediation blijven beperkt tot het honorarium van de mediator. Er zijn geen bijkomende kosten zoals griffierecht of deurwaarderskosten en geen kosten voor een advocaat. Wij berekenen het honorarium van de mediator volgens een uurtarief en het is dus niet afhankelijk van het bereiken van een oplossing. Ons tarief bedraagt € 195,- per uur exclusief 21% BTW. Gebruikelijk worden de kosten door de partijen gedeeld. Bij arbeidsconflicten is het gebruikelijk dat de werkgever alle kosten betaalt.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie neem dan contact met ons op en maak direct een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek: 077 – 310 1159